HTML

Bajomi Iván blogja

Friss topikok

Címkék

alkotmányos puccs (2) a tankerület és az önkormányzat kapcsolata (1) Bajnai Gordon (1) Bakó Krisztina (1) cenzurális nyomás (1) demokrácia-rombolás (1) Dorosz Dávid (1) dr. Hoffmann Tamás (1) dr. Simicskó István (1) dr. Simicskó istván (1) Együtt-PM (1) Együtt-PM siker (1) ellenzéki összefogás (1) Európai Parlament (1) fagylaltkupon (1) félelem (1) Fiatalok migrációja (1) Gajárszki Áron (1) gazdagréti és sasadi program (1) Gomba (1) Hoffmann Tamás (2) Jávor Benedek (1) Józsa István (1) Kádár János (1) Kelemen-Baross Diána (1) képviselői gyorsmérleg (1) Király Nóra (1) Koronavírus-törvény (1) korteskedés (1) Köznevelés (1) Lakossági (1) lakossági részvétel (1) láthatatlan plakáthelyek (1) lecsúszóban lévő ország (1) LPM (1) Magyarország Demokratikus Megújulásának Tanácsa (1) Média (1) Mikszáth Kálmán (1) Önkormányzati választás (1) Orbán Viktor (2) óriásplakátok (1) Origo (1) Párbeszéd Magyarországért Párt (1) párfüggő helyi lap (1) Pártszócsőként működö újság (1) Propragandaeszközzé vált média (1) részvétel (1) részvételi demokrácia (1) Simicska Lajos (1) Simicskó István (2) Somfai Ágnes (1) Szabolcs Attila (1) Szabó Tímea (1) szavazólapok (1) szócsőként működő helyi lapok (1) Tavares-jelentés (1) Újbuda (2) Újbuda-újság (1) Újbuda nélküled épül! (1) választási trükközés (1) Választások és helyi média (1) XI. kerületi költségvetés (1) Címkefelhő

Egy új blog elé

2014.02.04. 14:04 eperfa

A XI. kerületi önkormányzatban képviselőként végzett tevékenységemről eddig a Dél-Buda másképp című blogon számoltam be rendszeresen, többnyire kétszemélyes, Gajárszki Áron képviselőtársammal közösen jegyzett bejegyzéseinkben. (Korábbi írásaink továbbra is olvashatók az említett blogon). Minthogy ez év elején megszűnt a szóban forgó frakció, a továbbiakban egy új felületen, saját blogomon szeretném tájékoztatni a kerület polgárait és minden más érdeklődőt az újbudai történésekről. Ezt nem csak azért tartom fontosnak, mert egy képviselőnek illik tájékoztatnia az embereket a tevékenységéről, hanem azért is, mert az Újbuda, ez a közpénzből fenntartott nagy példányszámú és igen jelentős terjedelmű kerületi újság, mindinkább az önkormányzati vezetőket és pártjaikat népszerűsítő szócsővé vált, amely - megannyi más helyi laphoz hasonlóan - kísérletet sem tesz a kerület helyzetével kapcsolatos vélemények, javaslatok sokszínűségének bemutatására.

Az LMP-ben maradt képviselőtársam a XI. kerületi Önkormányzat első 2014-es testületi ülésén  jelentette be napirend előtt, hogy immár nálunk is felbomlik az a frakció amelyben 2013 eleje óta jó hangulatban tudtunk együtt dolgozni, annak ellenére, hogy az országos szintű pártszakadás idején kiléptem az LMP-ből, illetve alapító tagként részt vettem a Párbeszéd Magyarországért Párt megalakításában.

E lépésekre azért vállalkoztam, egy olyan politikai szervezetben tevékenykedhessek, amelyik prioritásnak tartja a tekintélyelvű politikai rendszer létrehozásán munkálkodó Orbán-rezsim leváltását, és ugyancsak fontos célnak tekinti a magyar demokrácia olyan megújítását, amely lehetővé teszi az 1989-90-es rendszerváltás utáni politikai és szociális változások negatívumainak korrekcióját.

Az LMP-ből kilépett parlamenti képviselők annak idején el tudták volna képzelni, hogy az Országgyűlésben továbbra is együtt dolgozzanak a két különböző pártban tevékenykedő politikusok, de ez az LMP-ben maradottak miatt nem valósulhatott meg. A főváros XI. kerületében ennek ellenére egy évig továbbra is együtt dolgoztunk.

Gajarszki_Aron_Bajomi_Ivan_1.JPG

Ugyanakkor az LMP Országos Vezetőségének két idevágó határozata és egyes bizottsági tagoknak az LMP-által történt  visszahívása miatt az előző év végére gyakorlatilag lehetetlenné és értelmetlenné vált a 2013 januárja utáni helyzet fenntartása.

Az, hogy független képviselővé váltam, nem okoz majd nagy változást képviselői munkámban, bár a helyi SZMSZ-értelmében kissé csökkenni fog a testületi üléseken való megszólalási lehetőségek száma és időtartama. Nagyon sajnálatos ugyanakkor, hogy a mostani változásokkal összefüggésben Bakó Krisztina és Kelemen-Baross Diána, akik szintén a PM tagjaivá váltak, elveszítették bizottsági tagságukat, és új tagokat jelölt a helyükre az LMP XI. kerületi szervezete. Krisztának az önkormányzat jogi bizottságában és Diánának a pénzügyi bizottságban végzett igen komoly munkáját ezúton szeretném megköszönni.

Bajomi Iván

önkormányzati képviselő

Párbeszéd Magyarországért Párt

 

Szólj hozzá!

Címkék: Újbuda Párbeszéd Magyarországért Párt Gajárszki Áron LPM szócsőként működő helyi lapok Kelemen-Baross Diána Bakó Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://bajomi-ivan.blog.hu/api/trackback/id/tr365791428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása