HTML

Bajomi Iván blogja

Friss topikok

Címkék

alkotmányos puccs (2) a tankerület és az önkormányzat kapcsolata (1) Bajnai Gordon (1) Bakó Krisztina (1) cenzurális nyomás (1) demokrácia-rombolás (1) Dorosz Dávid (1) dr. Hoffmann Tamás (1) dr. Simicskó István (1) dr. Simicskó istván (1) Együtt-PM (1) Együtt-PM siker (1) ellenzéki összefogás (1) Európai Parlament (1) fagylaltkupon (1) félelem (1) Fiatalok migrációja (1) Gajárszki Áron (1) gazdagréti és sasadi program (1) Gomba (1) Hoffmann Tamás (2) Jávor Benedek (1) Józsa István (1) Kádár János (1) Kelemen-Baross Diána (1) képviselői gyorsmérleg (1) Király Nóra (1) Koronavírus-törvény (1) korteskedés (1) Köznevelés (1) Lakossági (1) lakossági részvétel (1) láthatatlan plakáthelyek (1) lecsúszóban lévő ország (1) LPM (1) Magyarország Demokratikus Megújulásának Tanácsa (1) Média (1) Mikszáth Kálmán (1) Önkormányzati választás (1) Orbán Viktor (2) óriásplakátok (1) Origo (1) Párbeszéd Magyarországért Párt (1) párfüggő helyi lap (1) Pártszócsőként működö újság (1) Propragandaeszközzé vált média (1) részvétel (1) részvételi demokrácia (1) Simicska Lajos (1) Simicskó István (2) Somfai Ágnes (1) Szabolcs Attila (1) Szabó Tímea (1) szavazólapok (1) szócsőként működő helyi lapok (1) Tavares-jelentés (1) Újbuda (2) Újbuda-újság (1) Újbuda nélküled épül! (1) választási trükközés (1) Választások és helyi média (1) XI. kerületi költségvetés (1) Címkefelhő

Miként tudósít a lakájmédia a különböző pártok kitelepüléséről?

2014.03.14. 19:06 eperfa

Az újbudai kitelepülések klasszikus színhelyén, a Körtéren érdekes megfigyeléseket tehettem ma délután.  Egyfelől koradélutántól kezdve nagy számban, tetszetős sátort is kitelepítve kampányoltak a jobbikos aktivisták. Igen népszerűek voltak fehér lufijaik, melyeket előszeretettel osztogattak a gyerekeknek.Jómagam egy PM-es  barátommal háromtól települtünk ki, és alighogy elkezdtük kihajtogatni kitelepülő asztalkánkat, megjelentek a szövetséges párt, az MSZP-aktivistái is, akik két kitelepülő szettet és még egy a kormányváltásra készülő   pártok logóit felmutató zászlót is hoztak magukkal. Szövetségeseink a szórólapokon túl golyóstollakat is adtak a komolyabban érdeklődőknek, mi pedig a helyi jelölteket bemutató nyomdatermékeken különféle, az Együtt PM különböző részterületekkel kapcsolatos javaslatait, megoldásait bemutató sokféle szórólappal kedveskedtünk a  portékáink iránt érdeklődőknek. Sokon nagyon örültek annak, hogy a baloldali pártok is megjelentek a téren. Egyesek léthatóan megnyugodtak, mikor elmagyaráztuk, hogy az öt párt logójára figyelve nem lesz nehéz eligazodni a szavazólapon. Volt persze néhány olyan ember is, akinek az okozott örömöt, hogy beszólhattak a baloldali pártok kitelepülőinek.

A mai kitelepülés egyik legfontosabb tapasztalata azonban az volt, hogy igen sok olyan ember (potenciális választó) volt, akik sem a baloldal, sem a Jobbik kitelepülőit nem méltatták figyelemre. Láthatóan igen sokan vannak, akiket a választások közelsége ellenére sem izgat a politika. Nagy kihívás tehát, hogy miként lehet ezeket az embereket megmozgatni a következő három hétben. 

Amikor testközelből tapasztalhatja meg az ember a helyi média egyoldalúságát.

A mai kitelepülés záróeseménye az volt, hogy öt óra tájban, mikor már sötétedni kezdett, egy, az emberek körében igen mérsékelt érdeklődést kiváltó fideszes kitelepülőszett is feltűnt az elkészülni még mindig nem tudó Gomba közelében. Nem sokkal később a pult tőszomszédságában megjelent az a két fideszes politikus, akiknek képe vagy neve az utóbbi hónapokban nyakra-főre feltűnik a Fidesz-befolyás alatt álló legkülönfélébb felületeken, legyen az a Gombát körülölelő dekoráció, az Újbuda c. helyi lap majd minden oldala vagy éppen az önkormányzat közpénzekből megvalósított, az országos választások előtti hetekre időzített óriásplakát-kampányának egyes darabjai.

Hoffmann-Simicskó.jpg

Két óriásportré, ami ma már nem látható, minthogy eltávolították őket azt követően, hogy ismeretlenek megrongálták ezeket

Az újbudai polgármester, dr. Hoffmann Tamás társaságában a Fidesz-KDNP pártszövetség helyi jelöltje, dr. Simicskó István tűnt fel hamarosan. Ez utóbbi kokárdákat adott boldog, boldogtalannak, egyebek között tündi-bündi gyerekeknek.Mit tesz Isten, amint osztogatni kezdte ajándékait, a helyi média munkásai fényképeket és videofelvételt készítettek polgármester úrról és államtitkár úrról. Talán még nyilatkoztak is a helyi médiának.  Érdekes módon, a nem fideszes kitelepülőszettek körül zajló történésekről semmiféle felvétel nem készült, pedig ott is volt egy országgyűlési képviselő, Józsa István személyében. 

A kiegyensúlyozott tájékoztatás elvének tökéletes figyelmen kívül hagyása mind megszokottabb jelenség, ám ezt elfogadni semmiképp sem szabad.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bajomi-ivan.blog.hu/api/trackback/id/tr495860564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása