HTML

Bajomi Iván blogja

Friss topikok

Címkék

alkotmányos puccs (2) a tankerület és az önkormányzat kapcsolata (1) Bajnai Gordon (1) Bakó Krisztina (1) cenzurális nyomás (1) demokrácia-rombolás (1) Dorosz Dávid (1) dr. Hoffmann Tamás (1) dr. Simicskó istván (1) dr. Simicskó István (1) Együtt-PM (1) Együtt-PM siker (1) ellenzéki összefogás (1) Európai Parlament (1) fagylaltkupon (1) félelem (1) Fiatalok migrációja (1) Gajárszki Áron (1) gazdagréti és sasadi program (1) Gomba (1) Hoffmann Tamás (2) Jávor Benedek (1) Józsa István (1) Kádár János (1) Kelemen-Baross Diána (1) képviselői gyorsmérleg (1) Király Nóra (1) Koronavírus-törvény (1) korteskedés (1) Köznevelés (1) Lakossági (1) lakossági részvétel (1) láthatatlan plakáthelyek (1) lecsúszóban lévő ország (1) LPM (1) Magyarország Demokratikus Megújulásának Tanácsa (1) Média (1) Mikszáth Kálmán (1) Önkormányzati választás (1) Orbán Viktor (2) óriásplakátok (1) Origo (1) Párbeszéd Magyarországért Párt (1) párfüggő helyi lap (1) Pártszócsőként működö újság (1) Propragandaeszközzé vált média (1) részvétel (1) részvételi demokrácia (1) Simicska Lajos (1) Simicskó István (2) Somfai Ágnes (1) Szabolcs Attila (1) Szabó Tímea (1) szavazólapok (1) szócsőként működő helyi lapok (1) Tavares-jelentés (1) Újbuda (2) Újbuda-újság (1) Újbuda nélküled épül! (1) választási trükközés (1) Választások és helyi média (1) XI. kerületi költségvetés (1) Címkefelhő

Elkészítettem a képviselői munkámat és terveimet bemutató szórólapot

2014.09.24. 19:20 eperfa

Múlt pénteken készítettem el a képviselői munkámat és a jövőre vonatkozó terveimet bemutató kétoldalas szórólapom első változatát. Hamarosan lesz majd egy nyomtatott, grafikai szempontból továbbfejlesztett változat is, mely reményeim szerint eljut majd a választókerület minden háztartásához. 

Íme az első, fénymásolt változat,, amelyet szeptember 20-án, a hagyományos gazdagréti halászléfőző versenyen osztogattam az érdeklődőknek: 

Bajomi_Balint_2014_4721_web-1.jpg

Amúgy a szórólapon a következők állnak: 

Pár mondat magamról

1952-ben születtem. Az ELTE-n tanítok és kutatok szociológusként. Lakóhelyemen,

Gazdagréten a kilencvenes években közel 80 fát ültettünk el egy civilszervezet keretei között.

1997-ben sikerült megakadályoznunk, hogy benzinkút épüljön a Gazdagréti téri óvoda mellé.

Az LMP alapító tagjaként részt vettem a párt oktatáspolitikai koncepciójának  kidolgozásában. 2010-től vagyok önkormányzati képviselő és a köznevelési bizottság alelnöke Újbudán. 

Az LMP 2012-es kongresszusán elsőként szorgalmaztam, hogy a Fidesz-kormány megbuktatását elősegítő, a demokratikus erők összefogásán alapuló stratégiát kövesünk. 

2013 elején kiléptem az LMP-ből és a PM tagjává váltam. Képviselői munkámról rendszeresen beszámolok.

2013-ig a Dél-Buda másképp, újabban pedig a Bajomi Iván blogja című internetes helyen olvashatók a bejegyzéseim.

Képviselői munkámról

Tervezetet dolgoztam ki annak érdekében, hogy valódi vitáknak helyet adó, pártsemleges újságként működjön az Újbuda című lap, ám a kerület fideszes vezetői elvetették javaslatomat.

Sokszor szorgalmaztam a lakosságnak a városfejlesztési döntésekbe való érdemi bevonását, többek között javasoltam az önkormányzat köztéri tájékoztató-tábláinak a továbbfejlesztését. 

2013-ban kezdeményeztem, hogy frakciónk utasítsa el a Gazdagrét felső részét érintő stadion-építési tervet. Az utóbb aláírási kampánnyal is szembesülni kényszerült polgármesteri vezetés végül visszavonta ezt a tervét.

Többször felléptem az iskolaigazgatói és egyéb kinevezések átláthatóvá tétele és a hajléktalansággal összefüggő kérdések humánus megoldása érdekében. 

2011-ben elfogadta a képviselő-testület az óvodabővítések tervszerűbbé tételét célzó indítványomat. 

Egyik legutóbbi felszólalásomban szóvá tettem, hogy az iskolai ünnepélyeken rezsicsökkentést szóba hozó aktuálpolitikai beszédek hangzanak el, miként azt is, hogy az elsősöket korteskedésként értelmezhető módon fagylaltkuponnal lepi meg a helyi önkormányzati képviselő.

Terveim

Kezdeményezni fogom, hogy a Gazdagréti lakótelep és a szomszédos térségek lakói számára kellemes mini-városközpont jöjjön létre a szerencsére zátonyra futott parkolóház-terv színhelyének közelében. A Nagyszeben téren egy-két kiülős kávéházon túl a lakótelep régóta szűkké vált, eldugott helyen működő közösségi háza is méltóbb helyet kaphatna.

Szorgalmazni fogom, hogy buszvárók létesüljenek egyes forgalmas megállóhelyeken, pl. az Eleven Centerrel szemben és a Budaörsi út és a Gazdagréti út találkozásánál lévő átszállóhelyen.

 Azt is elő kívánom segíteni, hogy minden fejlesztési tervet idejében és érdemben véleményezhessenek az érintett újbudaiak.

 A fiatalok közéleti érdeklődésének és lokálpatriotizmusának erősítése érdekében kezdeményezni fogom, hogy kerületünkben is legyen diákpolgármester-választás, miként azt is, hogy létrejöjjön egy főként gyerekek által fejlesztett honlap, mely bemutatná kerületünk környezeti és kulturális értékeit. 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Önkormányzati választás gazdagréti és sasadi program lakossági részvétel

A bejegyzés trackback címe:

https://bajomi-ivan.blog.hu/api/trackback/id/tr546728035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása